lauantai 18. huhtikuuta 2015

Möllitoko & treenejä

Ollaan taas tokoiltu ahkerasti ja vähän aksattukin :) Viime sunnuntaina ostin Siniltä paikan Jessi Landenin ratatreeneihin, kellotettiin siis aikoja. Rata oli Fitdogin kamala juoksurata (okei oikeesti se oli tosi hauska, mutta sai tosiaan pinkoa ihan kamalaa kyytiä,,,)

Mulla oli vielä kahden koiran treenivuorot Hukelle, eli tosiaan pääsi juoksemaan. Rimatkaan ei ollut ihan maksikorkeuksissa ja labradori tuli siis aika kovaa. Meidän ongelmakohdaksi muodostui 8-12 pätkä. Millon olin myöhässä, millon en heittänyt koiraa tarpeeks esteelle, millon en ottanut haltuun... Yritin eka tehdä persjättöä seiskan jälkeen ja välillä oisin oikeesti ehtinytkin sinne iham hyvin, jos oisin vaan rohkeesti tehnyt sen. Noin viiden yrityksen jälkeen päätettiin sit vaihtaa se takaaleikkaukses, joka toimikin hyvin. Puomi oli ihan kamala, Hugo jää taas himmailemaan johonki kontaktialueen yläosalle. Pitää tehdä pieni kurinpalautus ennen perjantain kisoja. Lopussa kellotettiin rata kepeille asti, jalat alko olla jo ihan hapoilla, mutta Jessin tsemppaamana saatiin rata lopulta kerran nollana maaliin ja ihan kohtuullisella ajallakin. Hugo antoi kyllä kanssa kaikkensa.

Tiistaina oli KKK aksa, johon pääsi tällä kertaa vain Hugo. Rata oli Niinulta ja oli aikasen pitkä lyhyeen treeniaikaan nähden. Kartturi oli kyllä niin ulapalla, treenin kohokohta oli yksi onnistunut takaaleikkaus, muuten oli ihan kamalaa menoa :D Ei vaan päästy yhtään samaan rytmiin Hugon kanssa, kaikki hypyt se loikkas kamalan pitkälle ja rimat lenteli ja mä olin koko väärissä paikoissa. Keskiviikkona käytiin Lauran kanssa tekemässä samaa rataa vähän muokattuna, Huima teki hyppy rengas muuri hyppy suoraa. Rengas menee kun vettä vaan ja irtos hyvin palkalle, välillä kyl kiersi vikan esteen. Huke teki puomia, ei kyllä tullu valmista.... Ihan kamala se on edelleen ;D


Torstaina tokoiltiin Senjan ja Onnin kanssa. Otin Hugon suoraan autosta paikkikseen, eikä ihan toiminu. Oli tosi levoton. Tein vähäsen kaikkia liikkeitä (paitsi hyppyä) ja kaikki meni ihan ok.. Jäävät oli hyviä ja seuruu kans osittain, välillä meni haahuiluks :) Tehtiin myöhemmin pitkä paikkis, en ottanu aikaa mut varmaan joku 5-7 minaa? Hienosti pysyi sekä Onni että Hugo :) Huimakin teki Onnin kanssa paikkiksen parilla välipalkalla, makas hienosti! Se on niin söpö kun painaa päänsä maahan :D Hugo on kans alkanu tehä sitä. Huimis teki myös lyhyitä seuruupätkiä ja tekee kyl tosi kivasti !

Eilen sit tokoiltiin Even ja poikien kanssa meille ihan uudella kentällä. Hugo ja Hui pääsi eka vähän juoksemaan kentälle ja sit tehtiin Huken kanssa liikkuroituna kaikki alon liikkeet. Seuraamiset oli ihan Hugon tasoisia, mä olin vähän pulassa, kun en oo treenannu hihnan kanssa yhtään et mihin tungen sen hihnan :D Liikkeestä maahan oli ok, perusasento tais olla vaan vino. Luoksarissa jäi kans perusasennossa tosi kauas. Seisomisessa meni maahan :D Hyppy oli hyvä, kun virittelin. Tässä välissä Rambo ja Hugo otti vähän yhteen ja ei Hugo sit oikeen pysyny paikkiksessa, selkeesti jännitti olla Rambon kanssa. Röllin kanssa sit tehtiin yks paikkis ja se oli ok :)

Huima teki kaukoja (istu - maahan) ja seuraamista. Seuraaminen alko olla jo tosi kivaa suoralla ja muuten käännöksissä mut täykkärit on vielä ihan toivottomia. Ei tarvi enää namiapujakaan. Huippu Hui! Tein myös paikkiksen yksin, toki Eve treenas Rambon kanssaja sieltä tuli häiriötä ja oli hyvä. Paikkaistumisessa valuu AINA maahan ku meen palkkaamaan, selkeesti luulee tekevänsä jotain väärää kun istuu :D Huiman asenne on kyllä niin huippu ja ei hitto millanen taistelutahto sillä on, retuutti lelua ihan hulluna !

Tänään oli sitten möllitoko Agimestassa. Koe alko jo ysiltä ja mä en ees kamalasti jännittäny, kokeeseen ajellessa mietteet oli ihan muualla. Ollaan joskus talvella käyty treenaamassa tokoa Agimestassa, joten paikka oli tuttu. Kisattiin numerolla 5 ja vieressä oli tuttu ja turvallinen Onni :) Liikkeiden välissä sai palkata, pari kertaa palkkasin pallolla ja muuten namilla. Kehään mentiin tietty kehätarkastuksen kautta, Hugo ois voinu jäädä siihen tuomarin rapsuteltavaks. Ennen koetta Hugo muuten rapsutteli kamalasti kaulaa, aattelin että se on jotain sijaiskäyttäytymistä, mut äsken löysin sieltä pienen haavan ja kuivunutta verta, se oli varmaan kutittanut :(

Koe oli tosi Hugon tasonen ja oon supertyytyväinen :) Yllä video ja alla pisteet ja tuomarin kommentit!

Luoksepäästävyys 10.
Paikallaan makaaminen 10.
Seuraaminen kytkettynä 8. (Seuraaminen hyvä. Täyskäännös ja perusasennot vielä kesken.)
Seuraaminen vapaana 8. (Aikalailla sama kuin edellinen, innokas.)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9. (Hiukan vino, istuminen vaikeaa.)
Luoksetulo 9. (Jätössä ongelma, tuplakäsky. Muuten oikein hieno, Ohjaajalla hiukan käsiapuja, tahattomia?)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9. (Ohjaaja epävarma, koira ei ;))
Estehyppy 6. (Käsitehoste, tuplakäsky, kolaus esteeseen,)
Kokonaisvaikutus 8. (Iloista menoa, hiukan vallatonta.)

Yhteensä 171 pistettä.

Luoksepäästävyyteen oon tosi tyytyväinen, Hugo istu hienosti, kunnes tuomari alko vähän leikittää sitä, kun Onni vieressä alko haukkua. Paikkamakuu oli myös hyvä, en tajunnu ottaa hihnaa pois kun liikkuri ei suoraan sanonut, että millon se pitää ottaa pois :D Hyvin jakso odottaa käskyä istumiseen ja istu jopa mun viereen eikä jonnekin eteen! Seuraaminen kytkettynä oli tosi meijän tasosta, vika perusasento oli jossain mun edessä mut muuten ihan kivaa tekemistä. Pari kertaa kontakti tippu. Vapaana seuraaminen oli aika sama, enemmän kyllä edisti, mutta perusasennot oli parempia.

Maahanmeno oli hieno, mutta istuminen vaati kaksoiskäskyn, mikä ei oo kyllä Hugolle yhtään tyypillinen virhe, yleensä se enemmänkin ennakoi. Varmaan kun olen huomautellut sille ennakoinnista niin nyt ei meinannut nousta ollenkaan. Luoksarissa ei meinannut jäädä istumaan vaan meinas lähteä mun mukaan, mikä on myös tosi outo virhe, luoksari on meille tosi varma liike. En varmaan antanut käskyä kunnolla, video valitettavasti katkesi ennen tätä :( Itse luoksetulo oli hyvä ja tuli ihan kivasti musta sivulle, ei edes jäänyt kauas!

Seistomisessa mä vilkasin, että jäikö se seisomaan :D Muuten tääkin oli hieno. Hyppyä ollaan treenattu aika vähän ja se näkyi. Yritin viritellä Hugoa hyppyyn ja se meinas eka hyppää sen toisesta suunnasta. Just kun olin vastannut olevani valmis, Hugo alko tuijotella johonkin ihan muualle. Ootin, että se katsoi estettä, muttei silti mennyt yli. Annoin sit käsiavun toiseen käskyyn ja nyt hyppäs, kolauttaen toki. Liikkuri vielä kysy, että haluunko neljällä vai viidellä laudalla, tietty otin neljällä :D. Stoppi oli hyvä ja musta ei edes siirtänyt takapäätään kun menin vierelle, vaikka tekee sitä aika paljon.

Tosi tyytyväinen oon, pari hassua virhettä siellä tuli, mutta Hugo teki kivasti töitä :) Mulla on hieno koira <3 Nyt hijotaan seuraamisia ja perusasentoja ja 3.5 mennään vielä möllitokoilemaan, tällä hetkellä ihan aloon eikä möllialoon. Tänään meidän suoritus riitti sijalle 3 ja saatiin hyvät palkinnot!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti