perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kolmoset here we come !

Tiistaina meillä oli KKK:n viikkotreenit. Tehtiin Niinun treenirataa, oli tosi vähän aikaa per koirakko kun rakentamiseen ja tutustumiseen meni niin kauan. Vitosputken tilalla oli pussi ja putkesta numero 15 lähdettiin takaisin A:lle ja edettiin numeroiden 23-26 mukaan. Takasin A:lle, hyppy numero 2 toiselta puolelta ja maaliin esteelle 1. Kepit meni tosi kivasti,muuta en oikeen ees muista :D Päätettiin, että tehdään rataa myös seuraavalla viikolla. Tänä tiistaina treenit menikin sitten jo kivasti, kun aikaa oli enemmän. Pimeä putkikulma (putki numero 25) tuotti edelleen ongelmia, Hugo käänty ulostulolta väärään suuntaan. Saatiin sekin lopulta sujumaan. Erityisen tyytyväinen olin A:n kontakteihin, otti ne tosi hyvin. Huimakin pääsi vähän tekemään, tehtiin matalaa keinua ja 11-15 pätkää. Hugon kanssa pyöritin esteen 13 seinän kautta, mutta Huima kääntyy niin hyvin, että tein valssin 12 jälkeen ja heitin 13:sta kentän puolelta. Kääntyi ihan superhyvin :)


Torstaina meillä oli taipparitreenit Sinin kanssa, tällä kertaa ihan linnuilla. Hugolla oli muistaakseni neljä lintua ja markkeeraustipu. Hugolla oli jotenkin tosi vaikeeta, kattoi hakualuetta kyllä hyvin, mutta ei millään tuntunut löytävän lintuja. Lopulta kaikki löytyi ihan ilman apua, mutta palautuksetkin oli hitaita. Pitää ennen taippareita treenata kunnolla linnuilla, että saa varmuutta. Lintutreeniähän meillä ei ole ollutkaan aikoihin. Huiman mä pidin hihnan pääässä ja yritin saada sen lähinnä kantamaan lintua. Pienen heittelyn ja houkuttelun jälkeen Huima ottikin linnun suuhunsa. Huima on vielä niin vauva, että päätin sen menevän taippareihin vasta ens keväänä, ellei tässä nyt jotain ihmettä tapahdu.

Lauantaina meillä oli Hugon kanssa jännä päivä, ajettiin nimittän Lohjalle meidän toisiin kakkosten kisoihin. Startattiin onnekkaalla numerolla 1, mikä jännitti mua tosi paljon, Tykkään startata alkupäässä luokkaa, mutta maxit ei oo melkeen ikinä olleet ensimmäisinä, joten oon ehtinyt kattoa minien ja medien suorituksia. Nyt ei ollut tietenkään mahdollisuutta katsoa muitten suorituksia, vaan piti oppia muistamaan rata nopeesti.

Tuomarina oli Markku Kaukinen, joka oli tehnyt tosi kivat radat. Mua ilostutti tosi paljon myös se, että aksaradoilla rimat oli 55 cm, vain hyppärillä ne oli 60 cm :) Mulla on (tietty :D) videolla vaan se meidän hyllyrata. Ensimmäinen rata oli simppeli, parissa kohtaa mietin, että vois tulla rima alas. Tein keppien päähän valssin ja putken jälkeen persjätön. Seiskan jälkeen tein valssin, joka vähän kyllä valui. Puomin kontakti oli huono, Hugo pysähtyi kontaktialueen puolväliin ja pyysin sitä tulemaan alas, mutta ei se aasi kuunnellut vaan varasti. Koska oltiin kuitenkin nolla tekemässä, en viittinyt palauttaa kontaktille. Keinu oli hyvä. Olin suunnitellut valssin 13 ja 14 väliin, mutta jostains syystä tein sinne takaaleikkauksen. Tuli luontevasti ja onnistui hienosti. Loppu olikin sitten helppo, vähän jännitti kun vikana esteenä oli okseri, ettei vain tule alas. Eipä tullut, ja niinpä tehtiin nolla ! Loppuun asti saia jännittää, että riittääkö se LUVAan, puomilla tuhraantui niin paljon aikaa. Mutta riittihän se, jipii!:)


   Huima oli mukana maskottina ja tokoiltiin tauoilla. Tehtiin seuraamista, perjantain leikkikoulussa Jessi huomautti, että painan aika paljon kädellä namittaessa, ja yritin kiinnittää siihen huomiota. Leikkikoulu oli muuten taas tosi hyödyllinen, aloin opettaa jalkojen väliin tulemista agilityä ajatellen. Tehtiin siellä myös ohitusharjoituksia :) 

                                                                                                                                                                        

B-rata oli helppo. Hyllytettiin kuitenkin heti alkuun, kun Hugo hyppäsi A:n kontaktin ja olin sitten myöhässä putkella ja Hugo meni väärään päähän putkea. Muuten tosi kivaa tekemistä, puomilla jäi taas tosi ylös, mutta kun oli kerran jo hylly alla, vaadin kunnon kontaktin. Kepit haki lopussa tosi hyvin, vaikka olin tosi pahasti jäljessä. Tälläkin radalla muuten takaaleikkasin. Viimein oon oppinut sen !

Hyppäri olikin sitten astetta vaikeempi. Tää rata oli ruma. Kaikki linjat valui, kun en kääntänyt ja valmistellut kunnolla. Kepit meni hyvin, vaikka kulma olikin vaikea. Tein keppien alkuun pakkovalssin. Kolmosen jälkeen valssi, jossa olin myöhässä, kun en uskaltanut irrota kepeitlä ajoissa. Sitten tulikin ihan nätti pätkä, kunnes olin ysin jälkeisessä valssissa myöhässä ja Hugo vaaaaaaaaaluiiiiiii. Putken ja renkaan välissä jäin jotenkin paikalleni junnaamaan. Onneks oltiin tiistain treeneissä just treenattu pimeetä putkikulmaa, koska tällä radalla sellainen oli. Lopussa menin 18 taakse valssaamaan ja siitä maaliin nollalla, juuri ja juuri ihanneajan alle :D Tällä radalla oli vain 13 koirakkoa ja oltiin niin hitaita, että olin aika varma, ettei meille SERTiä heru. Mentiin jäähdyttelemään ja sieltä tullessa kävin katsomassa tulokset, ja oltiin tehty ainoa nolla!:D Aika hyvä onnistumisprosentti noissa kakkosten kisoissa, kuus rataa ja kolme nollaa :)


Mentiin viikonlopuks famulle rentoutumaan, ja sunnuntaina oli sitten labbisaksaa Akatemialla :) Olin innoissani, koska rata vaikutti kerrankin tehtävältä :D Alussa oli putkijarrut ja niistot vähän hukassa, mutta lopussa saatiin tehtyä rata nollana !:)
Maanantaina tokoiltiin Hugon kanssa, kun oli ohjatut treenit. Tehtiin kouluttajan kanssa ruutua, targetti oli ruudussa ja Hugo kävi syömässä namin ja käskin sen sitten maahan. Meni tosi hyvin! Muutenkin koko treenit Hugo oli ihan liekeissä, teki tosi kivasti töitä, munkin toko-innostus on kasvanut. Hinkattiin perusasentoa futismaalin vieressä ja se alkoikin olla jo paremmalla mallilla. Tein myös kapulanpitoa, nyt Hugo jo pitää sitä, mutta mälvää tosi paljon... Kyllä se siitä vielä. Ja eka koekin on nyt katottuna !

Tiistaina käytiin Sinin kanssa mejäilemässä. Tuuli oli melko kova, ja se haittasi kaikkien koirien jäljestystä. Huiman vauhti oli kasvanut aikasen paljon viime kertaan nähden :D Hugo veti normaalia hullua vauhtiaan, pitäis saada sitä vähän hillittyä... Huimaa sorkka ei kiinnostanut ensin yhtään, lopussa kun päästin sen rallattelemaan sen kanssa. ei se halunnut antaa enää yhtään kiinni. Ei sitten kiinnitetty ollenkaan huomiota koko koiraan, ja pian siltä loppuikin kiinnostus ja se tuli takasin.Keskiviikko iltana oltiin tokoilemassa Sonjan ja Senjan kanssa. Hugo oli taas ihan liekeissä! Tehtiin paikkista ja meni tosi hyvin. Makasi rauhallisena, eikä vilkuillut ees pahemmin ympärilleen. Ja mikä parasta, pysyi vaikka Onni ja Iines lähtikin! Huiman kanssa tein myös lyhyen paikkiksen lyhyellä matkalla ja kävin palkkailemassa usein. Molempien poikien kanssa tein myös seuraamista ja Hugon kanssa jääviä. Maahanmenot oli ok, vähän hitaita ehkä, mutta meni maahan. Eka seisominen vaaaaalui, seuraavilla toistoilla teki hyvin. Istuminen oli hyvä, tosin annoin vähän vartaloapua.

Eilen aksasin Huiman kanssa. Tomi oli mukana, tehtiin pöydän päälle väsättyä puomia. Ensin Hui yritti kovasti kiertää koko puomin, tuettiin Tomin kanssa molemmilta puolilta ja tuli sit ihan hyvin. Kontakti toimii kyllä, pysähtyy tosi hyvin, kunhan vaan saan sen puomille :D Loppuun tehtiin vielä hallissa olevaa rataa, rimat oli about 35 cm. Pieni tauko oli selkeesti tehny hyvää meille molemmille, Hui oli ihan super! Rimoja tuli pari alas kun sähläsin Huiman tiellä, mutta se ei haittaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti