maanantai 16. helmikuuta 2015

Huiman agilitytreenit ja Hugon tokotreenit

Sunnuntaina illalla meillä oli labbiskerhon aksatreenit Agility Akatemialla. Hugo vielä lomaili verenluovutuksen takia, Iines ja Sonja oli tuuraamassa. Jessi oli kouluttamassa ja opin taas ihan kamalasti. Tehtiin kahta lyhyttä pätkää. Ekalla oli vaan kolme estettä. Kakkosen jälkeen oli tiukka käännös, joka ekalla valui auttamattoman pitkäks. Jessikin huomautti, että mun pitää muistaa se, että Huiman laukka on vähän eri kun Hugon. Kolmoselle tuli sit päällejuoksu, joka meni kans ekalla ihan pieleen kun olin varmaan kolmen metrin päässä esteessä. Kyllä Huima siitä yli tuli, mutta jatkoa ajatellen se olisi kyllä ollut putkessa eikä A:lla, johon kuului mennä.. :D

Väittelyä siitä, kuuluuko Huiman odottaa vai ei :D

Seuraava pätkä koostui renkaasta, pussista, kolmesta hypystä ja putkesta.  

Yllä video onnistuneesta suorituksesta. Sitten niihin pieleenmenneisiin yrityksiin:D Ensinnäkin mun oli tosi vaikee ehtiä valssaamaan tonne pussin jälkeisen hypyn taakse. Kokeilin eka persjättöä, mutta Huima ei sillon lukenut hyppyä ja tuli ohi. Sitten Huimalle iski joku pussipelko, ja piti pari kertaa hinkata sitä, Kun selvittiin neljästä ekasta esteestä, unohdin ottaa koiran haltuun ja sehän paineli putkeen. En oo tottunut, että Huimankin kanssa pitää olla tollasissa jutuissa tarkkana, kun ei se ennen irronnut mihinkään. Lopulta saatiin toi onnistunut suoritus tehtyä itseasiassa pariinkin otteeseen, ja oon ihan superhypertyytyväinen tohon, miten Huima meni putkeen, ennen tollanen vastakädellä ohjaaminen ei olis tullut kysymykseenkään :)

Kävin toiselle puolella tekemässä vähän kontaktiasentoa, pysyi ihan tosihyvin siinä, ehkä kerran varasti. Tein myös vähän päällejuoksuja, lopulta saatiin niissäkin onnistumisia :) Kokeilin myös Iinestä ja se oli niin erilainen kun Hukke :D Hukke on sellanen katujyrä ja Iines taas niin.... kevyt :D Täytyy kyllä sanoa, että kamala ikävä aksaamaan Huken kanssa!! Se on niin helppoa, kun se on niin kiltti ja osaa (tietenkin) ihan erilailla kun Huima ja tekee niin täysillä ja on maailman paras pieni aksalabradori <3 Se pääsee torstaina treenaamaan Marjon kanssa Niinulle, kun Marjo tarvi lainakoiraa, ja sunnuntaina mennäänkin sitten samaiseen paikkaan korkkaamaan kakkoset, iik!

Tänään oli Hugon TOKO-treenit. Joissain asioissa koettiin edistymistä ja joissan sit taas takapakkia. Onneks oon jo oppinut nauramaan noille Huken aivopieruille... Aluks otettiin peruutuksia, ja oikeelle ja vasemmalle seuruuta. Peruutus oli ok, vasen hyvä, oikee taas ei niinkään. Oikeestaan ihan karsee :D Mut onneks noita on aikaa hioa. Tässä välissä menin hinkkaamaan Huken kanssa perusasentoa (jossa edistystä!) ja tein muutamat jäävät. Maahanmeno oli hieno, pysähtymisessä hipsutti mun perässä ja piti sanoa pahasti. Toka toisto sit ok. Seuraavaks mentiin kouluttajan kanssa hinkkaamaan seuruuta. Huken ongelmana on tällä hetkellä, et se ei ihan selkeesti tiedä, että saako lähteä seuraamaan. Lähtee tosi empien liikkeelle. Pitää kannustaa kamalasti, ja vasta reilun 10 metrin jälkeen löytää oikeen paikan. Sen jälkeen seuras tosi hyvällä paikalla ja piti kontaktin.

Sit tehtiin ryhmässä paikkaistuminen ja siitä vuorotellen maahanmenot, Tai muut teki. Hugo pysy parin ekan koiran käskyn ajan hyvin istumassa, kunnes sit valahti maahan. Käskin istumaan, josta sit valahti uudelleen makaamaan... Seuraavat aivopierut koettiin, kun tehtiin kouluttajan kaa liikkeestä seis. Eka stoppi oli ihan ok, tuli pari aselta perässä. Seuraavalla pysähty ja sit tippu istumaan. Ja sitten seuraavalla teki tosi hyvän stopin, mutta päätti sitten valahtaa maahan. En tajuu mistä se on nyt keksinyt tollasia, koska kyllä se on jäävät osannu.. Ei ne ehkä aina kamalan nopeita oo ollu, mut jos se on pysähtyny niin ei se oo siitä kyllä enää mitään lähteny pelleilemään. 

Edistystä koettiin sit myös kapulan pidossa! Hukke otti eka jonkun toisen päällystetyn kapulan suuhunsa ja sen jälkeen tarjosin meijän omaa puista ja se otti sen !! ja se piti sitä! ja se kanto sitä! Ihan superhyvä, oon niin onnellinen :D Vähän ehk mälväs, mut pääasia nyt ettei sylje sitä suoraa suustaan. Kyl siit vielä hyvä tulee. Ehkä. Joskus. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti