keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Nome-treenit ja agilityä

Alotettiin tiistai samoin kuin joka viikko, eli nome/taipparitreeneillä Sinin ja tyttöjen kanssa. Tällä kertaa saatiin ulkopuolista apua Mintun suunnalta, ja yritettiin ratkoa Huiman palautusongelmaa, se kun tykkää napata damin suuhunsa ja lähteä juoksentelemaan mihin sattuu, ainakin kaikkialle muualle kun mun luo. Lopulta saatiin pari palautusta mun läheisyyteen, kun otin Siniltä lelun lainaan ja palkkasin Huimaa sillä. Ilmeisesti uusi lelu sai sen innostumaan, mutta mulla ei kyllä ihan ole varaa ostaa uutta lelua joka treeneihin :D Huke sai ootella autossa, sillä kun ei damien kanssa ole mitään ongelmaa. Palautukset nyt vois tietty tulla paremmin käteen, mutta en jaksa nipottaa niistä kun taippareissa on kuitenkin riistaa ja ne se palauttaa aina käteen.

Ihanan ilman kunniaks ajettiin sieltä hallille, ajatuksena ihan vaan lenkkeillä pellolla, mutta kun luppoaikaa kerran oli niin en voinut vastutaa ja kävin vähän treenailemassa poikien kanssa. Hugon kanssa tein eka puomia. Jätin sille palkan alastulolle sillä idealla, että se ei himmailis ollenkaan ja jättäydyin ite vielä jälkeen. Tällä hetkellä Huken stoppi toimii sillon, kun oon ite sen edellä. Ykkösissä tällä tyylillä on vielä pärjännyt, mutta nyt radat vaikeutunee. Tehtiin kanssa hyppy hyppy putki A kepit yhdistelmää, jossa kepit oli suht vaikeessa kulmassa. Pari kertaa Hugo haki vieressä olevaa keinua kunnes sain ohjauksen toimimaan ja pujotteli sit tosi hyvin :) Rimat oli 65cm ja hyppäs tosi hyvin, vaikka ollaan menty tosi vähän noin korkeilla ja tullaan jatkossakin menemää, haluun säästellä koiraa.
Huken jälkeen Huima pääs hommiin. Sen kanssa keskityttiin irtoomiseen. Jätin kolmen hypyn taakse targetin ja palkan. Tehtiin pari kertaa vaan kahen hypyn takaa ja lähti tosi hyvin ja lujaa palkalle ja ei yhtään vilkuillut. Kolmen hypyn takaa teki kans hyviä toistoja, kerran tais possuilla ja vetää vikasta hypystä ohi kun targetti oli liian kaukana. Tein kans putki hyppy putki hyppy hyppy hyppy hyppy treenin, jossa parille ekalle hypylle oli tiukemmat käännökset ja sit posotettiin taas loppusuora täysillä. Mulla oli tässäkin palkka loppusuoran päässä ja oon niin tyytyväinen siihen, miten hyvin Huima jakso tehä sen alun eikä yhtään yrittänyt varastaa palkalle. Alotettiin myös keppeihin ja verkkoihin tutustuminen ihan parilla toistolla. Lähinnä yritin saada sitä oivaltamaan, että ideana ei oo hypätä verkon yli... Neljä keppiä joissa verkot ja pari kolme onnistunutta toistoa molemmilta puolilta ja se oli siinä :)

Illalla oli vielä ohjatut aksatreenit. Ykä oli tehnyt tosi kivan radan, en mee vannomaan, että se olis kuvaassa ihan oikein, mutta jotain tän suuntasta :

Mulla oli radankävelyssä jotenkin tosi hömelö olo, tuntu, että mitään ei mennyt päähän. Alku meni Hugon kanssa tosi hyvin, mutta kutosella olin sitten persjätön kanssa auttamattomasti myöhässä ja pakka vähän levis käsiin ja Huke kävi nenä putkessa. Tokalla yrityksellä sitten ohjaajakin oli kartalla. Oon ihan supertyytyväinen kolmentoista valssiin, sain tehtyy sen ajoissa ja ehin hyvin pois koiran alta. Ne on kivoja hetkiä, kun tuntee oikeesti, että jes nyt ohjaus onnistu. 17:sta olin suunnitellut persjättöä, mutta eihän siihen millään ehtinyt, yritin siinä hädässä tehdä takaaleikkauksen, joka ei kyllä ihan onnistunut :D Tehtin uudestaa 11 loppuun kaks kertaa, ja molemmilla kerroilla takaaleikkaus onnistu ihan superhyvin, oon niin tyytyväinen, koska se on ollu mulle aina tosi vaikea rytmitettävä ja nyt on lähtenyt sujumaan.

Huima teki pätkiä 1-4, 6-8 ja sieltä vielä 18 ja 17 ja lopuks 11-19. Lähdössä pysyi tosi hyvin ja lähti kolmoselle takaakiertoon, mutta kiersi koko esteen. Meillä on ollu tää ennenkin ongelmana, jotenkin tuntuu että se ei tykkää hypätä mua kohti. Seuraavalla kerralla sanoin tosi pahasti "Huima TÄHÄN" niin se tuli ja saatiin nelonenkin suoritettua puhtaasti, rima tais tosin tulla alas, kun se jotenkin laskeutu sen päälle. 6-7-8-18-17 meni ihan superhyvin, Hui tuli tosi hyvin ohjaukseen mukaan 17 tultaessa. Loppu menikin sitten hyvin aina tokavikalle esteelle :D Huiman kanssa en halunnut takaaleikata, kun se vaatii vielä niin paljon vahvistamista, ja meillä ei ole paljon treeniaikaa per koira. Persjättö aiheutti ekalla kerralla sen, että Huima meni ohi esteestä 18. Tokalla kerralla sain tyrkättyä sen sinne, ja vikan esteen haki tosi hyvin. Myös Huiman kanssa oon tosi tyytyväinen tohon valssiin tonne 13:sta.

Tänään pojilla oli löhöilypäivä, käytiin pellolla Freddyn kanssa, Hukke lähinnä kaiveli kuoppia ja Huima ja Freddy paini. Välillä Hugokin innostui juoksemaan Huimelin kanssa, Freddy ei ihan tajunnut poikien raivoleikkejä :D  Huomenna onkin Hugon ensimmäinen verenluovutus.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti