lauantai 14. helmikuuta 2015

Verenluovutus, Lohjalla seikkailu, tokoa ja aksaa

Torstaina ajeltiin aamusta Viikkiin Hugon kanssa verenluovutukseen. Hugo oli tosi rauhassa, ei häslänny yhtään. Käytiin vaa'alla, joka näytti 31,2 kg. Hukelta otettiin etutassusta verinäyte, joka tutkittiin ja sit eläinlääkäri suoritti vielä perusteellisen tarkastuksen. Kaikki oli ok ja viitearvojen rajoissa. Sitten alko mielenkiintonen osuus, kun Hugo piti nostaa tutkimuspöydälle. Sehän inhoaa nostamista ja siinä vaiheessa kun se piti vielä kääntää kyljelleen, se pani niin paljon vastaan, että oikeesti sai kyllä käyttää kaikki voimansa sen voittamiseen :D Aikasen nopsaan se kuitenkin siihen rauhottu, ja karvat anto ajella nätisti. Kummat äänet ei pelottanut yhtään. Suonen löytäminen oli vähän hankalaa, Hugolla on niin paljon ylimäärästä nahkaa. Verenluovutuksen jälkeen Hukke sai aamuruoan, jonka se ahmi kamalaa kyytiä, kuulemma teki uuden ennätyksen :D Saatiin vielä kotiin viemisiks vetolelu ja 4 kg ruokaa sekä verenluovutuslätkä, jonka voi kiinnittää pantaan.

Nyt otetaan Hugon kanssa viikon verran rauhallisemmin ja Huima onkin päässyt olemaan oikea superharastushurtta! Perjantaina ajeltiin Lohjalle, kun Tomin piti ajella taas vaihteeks inssi. Otin Huiman mukaan. Käytiin ensin lenkkeilemässä rannassa ja keskustassa. Huiman kanssa on kamalan kiva kävellä, kun se ei vedä ja ihmisten kohalla tulee yleensä automaattisesti sivulle seuraamaan.


                                         Huima melkeen 1 v :) Pakko olla supertyytyväinen tähän kuvaan, jätin meinaa Huiman tohon käskyn alle seisomaan ja menin ite ottamaan kuvaa! Ja toi häntä <3 ei oo enää mikään rotan häntä :)

Lenkin jälkeen mentiin tokoilemaan siihen rantaan tyhjälle kentälle. Tehtiin perusasentoja, tietää kyllä nykyään jo oikean paikan ihan selvästi, nyt pitää alkaa treenata ilman namia. Tehtiin myös pari superlyhyttä seuraamista imuttamalla, välillä palkkasin perusasentoon ja välillä suoraa liikkeestä. Luotan siihen, että sitten kun Huima löytää oikeen paikan seuraamiselle ja oppii mitä seuraa käsky tarkottaa, se alkaa myös ottaa katsekontaktia helpolla, se on niin kontaktinhalunen.

Tein myös minuutin paikkiksen, olin ehkä n 15 metrin päässä ja kävin palkkaamassa pariin kertaan. Pysyi tosi hyvin ja laski päänkin maahan. Välillä heilutteli vähän häntää :D Joku mummo tais vähän pelästyä hurjaa Huimaa, kulki puudelinsa kanssa ohi just kun revittiin lelua ja Huima päästi tappoääniä ja repi hulluna. :D Tehtiin vielä pari eteentuloa tosi lyhyellä matkalla ja lopetettiin siihen :) Käytiin vielä toinen lenkki ja mentiin odottelemaan Tomia.

Illalla Huke pääsi yksin pidemmälle lenkille. Ulkona satoi ja laitoin Hugolle Huiman sadetakin, kun aattelin, että se pysyis paremmin päällä, Huken oma kun valuu kamalasti. Hugo ei ollut niin innoissaan siitä :D

 Huomas kyllä, että ollaan otettu rauhallisemmin, oli meinaa Hukella vähän energiaa :D Ekan kilsan se veti ku höyryveturi, kunnes muisti miten hihnassa kuuluu käyttäytyä...


Tänään käytiin Huimelin kanssa aksaamassa. Olin suunnitellut treenaavani takaaleikkauksia, mutta en jaksanut alkaa rakentaa rataa, joten tehtiin sitä mikä oli hallilla valmiina. Aluksi treenattiin pelkkää rengasta, kun ei olla sitä aikoihin tehny. Ensin niin, että olin toisella puolella ottamassa vastaan ja sitten pari kertaa lähettiin yhtä aikaa namialustalle. Huimahan päätti sitten tottakai järjestää vähän vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja loikkasi keinun laskeutuvalle osalle ja säikähti, kun se pamahti maahan... Tehtiin sitten keinuakin pari kertaa, ettei jää mitään pelkoa.      Sitten itse rataan. Mulla oli aluks nelosen takana namialusta, mutta sillon Huima livahti suoraan alustalle hyppäämättä nelosta. Niinpä päädyin heittämään sille palkan nelosen taakse. Mä vältän aina palkan heittämistä, koska en osaa heittää:D Se osuu aina rimaan tai siivekkeeseen tai ei lennä esteen yli tms... Nyt onnistuin yllättävän hyvin ja tehtiin kolme toistoo tolleen ja Huima haki hypyn hyvin. Sen voi nykyään myös lähettää tosi kaukaa putkiin:) Siirsin palkan vitosen taakse ja haki taas tosi hyvin sinne. Piirroksessa ei näy, mutta vitoshyppy syötti suoraa puomille. Huima lähti tosi hyvin vetoon mukaan ja ohitti puomin, mutta kerran se livahti mun edestä kasi hypylle. Päätin sit kattoa, että meniskö toi kasi seiska putki suora, niin että mä vaan lähetän ja annan hakea putken itse. Ja menihän se!! Huiman estehakusuus on kasvanut ihan kamalasti viime aikoina. 

Loppu oli superhieno, jäin kutosen taakse valssaamaan ja Huima kääntyi putkesta tosi hyvin. Loppusuora meni tosi hyvin, ei katellu yhtään mua vaan keskittyi edessä oleviin esteisiin :) Hieno pienimies. Jäähdyttelylenkillä pellolla meijän kanssa samaan aikaan oli pari muuta koiraa, tosin toisella puolella peltoa. Tein siinä lyhyen häiriöpaikkiksen. Vähän Huima katteli niitä koiria, kun ne haukku, mutta ei meinannut lähteä mihinkään :)


                                                                                                                                                                


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti